2016 – Camino de San Salvador
Dan #02: La Robla – Poladura de la Tercia

Zadnji sem vstal in predzadnji zapustil alberge.
Kratka je noč, ko greš zgodaj zjutraj spat.

Ob sedmih odidem v trdo noč. Fernando in Taimi sta že nekje pred mano. Sem moral malo bolj stopiti, če sem ju hotel dohiteti. Po petih kilometrih sem ju našel v prvem baru na zajtrku. Med tem pa sem prehitel tistega zgroženega Španca in francoski par.

Tako! Zdaj je vse na mestu. Pa tudi zdanilo se je.

Do Buize, vasice pod Kantabrijskim gorovjem, smo družno klepali asfalt in makadam. Zadnji del poti že kar strm.

Čuvaj pred Buizo in današnjim ciljem

Ves ta čas je Taimi mlela in mlela, en čas špansko, en čas angleško. Potem je meni španščino prevajala v angleščino, Fernandu obratno. Čez čas ji tega ni bilo potrebno več, ker sva oba razumela vse kar je povedala. V preostalem času, ko nama ni imela kaj povedati pa je oblajala vse vaške pse, še preden so oni njo. Še najbolj pa je bila, ko se je jezila na petelini, ki so prepozno kikirikali. Kilometri do Buize so zato minili kar naenkrat.

Ker je v Buizi vaški bar odprt le v soboto in nedeljo, to pa danes nič ni, je bila voda dobra. Založili smo sebe in steklenice in zagrizli v vrh Peña Prieta.

Strmina je bila na nivoju. Taimi nisem več slišal. Morda zato, ker sem bil naprej ali pa zato, ker je sapo potrebovala za kaj drugega.

Do sedla pod vrhom smo hodili v razvlečeni koloni. Za sedlom sem omagal, ležal v senci na vresju in ju počakal. Ko smo se našli, smo nekako skupno ugotovili, da je nekje spodaj potoček in bomo tam opravili kosilo. Jaz sem nosil dvo kilogramski ananas, bejba par klobas, Fernando pa sir in kruh in sem komaj čakal, da se ga rešim.
Jutri moram to drugače organizirati.

Taimi … med nebesi in zemljo

Zatem je sledil še en podoben vzpon, zatem pa v dolino do današnjega alberga. Ne bi pisal kako je bilo. Najbrž bo nekaj slik dovolj.

x02_p9231515

Pri albergu, kjer je domačinka sekala drva, mož pa v senci poslušal radio, si je najina Taimi lahko ogledala kaj jo čaka jutri.

Red mora biti.

Jutrišnji cilj …

Odgovori